INGREDIENTE:
- 1 cană lapte călduț
- 1 lingură unt topit
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură sare
- 2 căni făină pentru aluat și jumătate de cană pentru frământare
- 60 g unt sărat
- Usturoi tocat
- Rozmarin proaspăt
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia prospătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte călduț și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Amestecăm laptele, drojdia, zaharul si untul într-un bol mare. Apoi, adăugăm sarea și cele două căni de făină.
- Aluatul format îl frământăm pentru 5 minute, până nu mai este lipicios. Apoi, îl punem într-un vas uns cu ulei de măsline și îl lăsăm la crescut, într-un loc cald timp de 15 minute.
- Odată crescut, îl împărțim în două secțiuni. Pe fiecare dintre acestea le tăiem fâșii, apoi le împletim și rotim. Le așezăm pe o foaie de copt sau pe pergament la 2 cm distanță una de cealaltă. Le acoperim și punem deoparte cât încălzim cuptorul.
- Coacem tava cu pâinici cu usturoi timp de 10-12 minute, sau până se rumenesc. În acest timp, preparăm untul cu usturoi. Într-o tigaie mică sau o cratiță, punem usturoiul și rozmarinul și gătim pentru 5 minute.
- Adăugați sosul rezultat peste pâinici, imediat ce ies din cuptor. Se serves calde.
- Poftă bună!