Rețetă pâinici cu usturoi și muștar

INGREDIENTE:

  • 5-6 căni de făină
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură sare
  • Ardei alb
  • 1 cană lapte
  • 1 cană de apă
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură muștar
  • ceapă tocată
  • 1 ou, ușor bătut

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • În bolul unui mixer, amestecăm 3 căni de făină, drojdia, zahărul, sarea și piperul. Într-un alt vas încălzim laptele, 1 cană de apă și uleiul. Adăugăm peste amestecul de făină.
  • Adăugăm muștarul, ceapa tocată și oul. Amestecăm 3 minute, la viteză medie. Cu mâna, adăugăm suficientă făină, din cea rămasă, până se formează aluatul ferm pentru pâinci cu usturoi. Frământăm pe o suprafață ușor presărată cu făină, până aluatul devine neted și elastic. 5-8 minute.
  • Punem aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut. Împărțim aluatul crescut în 3 bucăți egale, împărțim fiecare bucată în 6. Formăm fiecare piesă într-o bilă netedă. Acoperim și le lăsăm, din nou, la crescut într-un loc cald.
  • Amestecăm oul bătut și ceapa și turăm pe deasupra rulourilor. Coacem 15-20 de minute până pâinicile cu usturoi se rumenesc.
  • Poftă bună!
gustari cu parmezan si usturoi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne