INGREDIENTE:
- 5-6 căni de făină
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură sare
- Ardei alb
- 1 cană lapte
- 1 cană de apă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură muștar
- ceapă tocată
- 1 ou, ușor bătut
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- În bolul unui mixer, amestecăm 3 căni de făină, drojdia, zahărul, sarea și piperul. Într-un alt vas încălzim laptele, 1 cană de apă și uleiul. Adăugăm peste amestecul de făină.
- Adăugăm muștarul, ceapa tocată și oul. Amestecăm 3 minute, la viteză medie. Cu mâna, adăugăm suficientă făină, din cea rămasă, până se formează aluatul ferm pentru pâinci cu usturoi. Frământăm pe o suprafață ușor presărată cu făină, până aluatul devine neted și elastic. 5-8 minute.
- Punem aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut. Împărțim aluatul crescut în 3 bucăți egale, împărțim fiecare bucată în 6. Formăm fiecare piesă într-o bilă netedă. Acoperim și le lăsăm, din nou, la crescut într-un loc cald.
- Amestecăm oul bătut și ceapa și turăm pe deasupra rulourilor. Coacem 15-20 de minute până pâinicile cu usturoi se rumenesc.
- Poftă bună!