Rețetă pâinici cu branză cheddar și unt

INGREDIENTE:

  • 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 80 ml apă călduță
  • 300 g făină albă
  • 3 lingurițe praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat
  • 2 lingurițe zahăr
  • 1 linguriță condimente
  • 120 g unt tăiat cuburi
  • 1 cană lapte bătut
  • 135 g branza cheddar
  • Pătunjel proaspăt
  • 3 linguri unt topit
  • Sare de mare

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii împreună cu puțin zahăr în puțină apă călduță pentru a o activa timp de 5 minute.
  • Într-un bol mare amestecăm făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și condimentele. Folosind un blender, mixăm ingredientele.
  • Amestecăm drojdia cu untul și brânza cheddar cu pătrunjelul. Mixăm ingredientele, până se transformă într-un aluat moale. Apoi îl frământăm bine. Îl împărțim în pâinici cu branza micuțe.
  • Punem o foaie de copt pe o tavă unsă bine cu unt. Apoi plasăm pâinicile cu branza pe aceasta la distanță una de cealaltă.
  • Se amestecă untul topit cu condimentele. Punem la copt pâinicile pentru 10 minute, apoi le ungem cu mestecul de unt topit. Le mai lăsăm la copt pentru 2 minute până când devin aurii.
  • Le servim calde. Poftă bună!
painici cu branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne