INGREDIENTE:
- 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 80 ml apă călduță
- 300 g făină albă
- 3 lingurițe praf de copt
- ½ linguriță bicarbonat
- 2 lingurițe zahăr
- 1 linguriță condimente
- 120 g unt tăiat cuburi
- 1 cană lapte bătut
- 135 g branza cheddar
- Pătunjel proaspăt
- 3 linguri unt topit
- Sare de mare
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii împreună cu puțin zahăr în puțină apă călduță pentru a o activa timp de 5 minute.
- Într-un bol mare amestecăm făina, praful de copt, zahărul, bicarbonatul și condimentele. Folosind un blender, mixăm ingredientele.
- Amestecăm drojdia cu untul și brânza cheddar cu pătrunjelul. Mixăm ingredientele, până se transformă într-un aluat moale. Apoi îl frământăm bine. Îl împărțim în pâinici cu branza micuțe.
- Punem o foaie de copt pe o tavă unsă bine cu unt. Apoi plasăm pâinicile cu branza pe aceasta la distanță una de cealaltă.
- Se amestecă untul topit cu condimentele. Punem la copt pâinicile pentru 10 minute, apoi le ungem cu mestecul de unt topit. Le mai lăsăm la copt pentru 2 minute până când devin aurii.
- Le servim calde. Poftă bună!