Rețetă pâinici albe pufoase

INGREDIENTE:

  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 căni jumătate făină de pâine
  • ¼ cană zahăr
  • Shortening (un sfert cană)
  • 1 cană jumătate apă
  • 1 ou

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
  • Amestecăm bine 2 căni jumătate de făină, drojdia, zahărul și puțină sare. Încălzim apa și shortening-ul, fără ca acesta să se topească.
  • Îl adăugăm peste amestecul de făină, adăugăm și oul și amestecăm bine la viteză mica. Apoi, începem să îl frământăm adăugând treptat făina rămasă.
  • Acoperim aluatul de pâinici pufoase cu un prosop de bucătărie, îl punem la un loc cald și îl lăsăm la crescut într-un loc cald, până își dublează dimensiunea, aproximativ 30 de minute.
  • Aluatul de pâinici pufoase crescut îl punem în forme pentru brioșe acoperim și lăsăm din nou la crescut pentru 20-30 minute, la loc cald.
  • Pâinicile crescute le punem la cuptor și le coacem la 200° timp de 10-15 minute, până se rumenesc.
  • Le scoatem pe o tigaie, le ungem cu unt și le lăsăm să se răcească.
  • Poftă bună!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne