Rețetă pâine neagră cu semințe

INGREDIENTE:

  • 500 g făină neagră de grâu
  • 100 g făină albă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50 g semințe
  • 30 ml ulei de măsline
  • 350 ml apă
  • 5 g zahăr
  • 5 g sare

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în apă călduță alături de o lingură de făină. Punem într-un vas făina albă și făina neagră iar în centru adăugăm drojdia și uleiul.
  • Frământăm bine, iar când aluatul se omogenizează, adăugăm sarea și semințele. Continuăm să frământăm până aluatul devine neted și elastic. Adăugăm apă sau ulei dacă este nevoie.
  • Punem aluatul într-un vas acoperit de un prosop și îl lăsăm la dospit o oră jumătate, până își dublează volumul.
  • Modelăm aluatul crescut în formă de pâinici pe care le crestăm cu un cuțit pe deasupra. Punem pâinicile la crescut pentru încă o oră, până își dublează volumul.
  • Preîncălzim cuptorul apoi adăugăm pâinile pe o tavă. Lăsăm pâinile să se coacă la 250°C
  • Scoatem pâinea neagra cu seminte și o lăsăm să se răcească. Poftă bună!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne