Ideale pentru sosurile pe bază de curry, precum chickpea masala sau Chana masala, pâinicile de tip Naan sunt mereu o idee bună pentru mesele tale! Iată ce conțin și cum le poți găti în doar câțiva pași!
INGREDIENTE:
-
-
- 350 g făină albă
- 5 g drojdie uscată Secretul Bunicii
- 8 g sare
- 180 ml apă caldă
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 1 cățel de usturoi
- 80 g unt proaspăt (82% grăsime)
-
PAȘI:
-
-
- Într-un bol punem apa călduță,drojdia uscată Secretul Bunicii, apa, zahărul, făina și sarea. Le frământăm temeinici și le lăsăm la loc călduț, până la două ore,
- Presărăm făină pe masa de lucru;
- Pe făina presărată frământăm timp de două minute aluatul crescut;
- După ce am frământat aluatul pentru pâine naan, îl tăiem în opt părți egale;
- Întindem fiecare bucată de aluat în așa fel încât să obținem o foaie cu grosimea de 3-4 cm. Trebuie să evităm întinderea în exces a aluatului, pentru a nu obține o pâinici foarte subțiri, crocante, fără miez moale;
- Încingem cuptorul la 250 C;
- În cuptorul preîncălzit, adăugăm fiecare pâinică, așezată pe o tavă de fontă al cărei fund trebuie uns cu făină, după fiecare coacere;
- Fiecare pâinică naan trebuie lăsată la cuptor, pentru a se coace, preț de 5 minute;
- În timpul în care se coc ultimele pâinici, topim untul și pisăm usturoiul;
- Amestecăm untul și usturoiul;
- După ce scoatem pâinicile de la cuptor, le ungem cu amestec de unt și usturoi;
- Acoperim cu folie din aluminiu sau folie din pastic fiecare pâine naan, pentru a se păstra calde până la servire;
Poftă bună!
-