Rețetă pâine Naan cu unt și usturoi

Ideale pentru sosurile pe bază de curry, precum chickpea masala sau Chana masala, pâinicile de tip Naan sunt mereu o idee bună pentru mesele tale! Iată ce conțin și cum le poți găti în doar câțiva pași!

INGREDIENTE:

      • 350 g făină albă
      • 5 g drojdie uscată Secretul Bunicii
      • 8 g sare
      • 180 ml apă caldă
      • 2 linguri ulei
      • 1 linguriță zahăr
      • 1 linguriță sare
      • 1 cățel de usturoi
      • 80 g unt proaspăt (82% grăsime)

PAȘI:

      • Într-un bol punem apa călduță,drojdia uscată Secretul Bunicii, apa, zahărul, făina și sarea. Le frământăm temeinici și le lăsăm la loc călduț, până la două ore,
      • Presărăm făină pe masa de lucru;
      • Pe făina presărată frământăm timp de două minute aluatul crescut;
      • După ce am frământat aluatul pentru pâine naan, îl tăiem în opt părți egale;
      • Întindem fiecare bucată de aluat în așa fel încât să obținem o foaie cu grosimea de 3-4 cm. Trebuie să evităm întinderea în exces a aluatului, pentru a nu obține o pâinici foarte subțiri, crocante, fără miez moale;
      • Încingem cuptorul la 250 C;
      • În cuptorul preîncălzit, adăugăm fiecare pâinică, așezată pe o tavă de fontă al cărei fund trebuie uns cu făină, după fiecare coacere;
      • Fiecare pâinică naan trebuie lăsată la cuptor, pentru a se coace, preț de 5 minute;
      • În timpul în care se coc ultimele pâinici, topim untul și pisăm usturoiul;
      • Amestecăm untul și usturoiul;
      • După ce scoatem pâinicile de la cuptor, le ungem cu amestec de unt și usturoi;
      • Acoperim cu folie din aluminiu sau folie din pastic fiecare pâine naan, pentru a se păstra calde până la servire;

      Poftă bună!

paine naan

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne