INGREDIENTE
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 cană apă caldă
- 1/4 cană zahăr
- 3 linguri lapte
- 1 ou
- 2 lingurițe sare
- 4 și 1/2 căni făină
- 2 lingurițe usturoi tocat (opțional)
- 1/4 căni unt moale
PAȘI
- Într-un castron dizolvați drojdia în apă caldă. Lăsați să stea aproximativ 10 minute, până se transformă ușor în spumă.
- Se amestecă zahăr, lapte, ouă, sare și suficientă făină pentru a face un aluat moale. Se frământă timp de 6 până la 8 minute pe o suprafață uscată.
- Așezați aluatul de paine naan într-un castron bine umezit, acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați-l să se ridice.
- Lăsați-o să crească o oră, până când aluatul s-a dublat în volum.
- Puneți aluatul și frământați în usturoi. Împărțiți aluatul în porții de dimensiunea unei mingii de golf. Alezați-le pe o tavă.
- Se acoperă cu un prosop și se lasă să se ridice până se dublează în dimensiune, aproximativ 30 de minute.
- Preîncălziți grătarul până se încinge.
- Ungeți ușor suprafața de grătar cu ulei. Rotiți o minge de aluat de paine naan si presați-o până se face un cerc subțire.
- Așezați aluatul pe grătar și coaceți timp de 2 până la 3 minute sau până când se umflă și se face maroniu. Puneți partea necorespunzătoare cu unt și răsuciți-o.
- Ungeți partea superioaă necoaptă cu unt și întoarceți-o până se rumenește, încă 2 până la 4 minute.