Paine impletita

INGREDIENTE

 

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 500-550 g faina
  • mac

PAȘI

  • Se freaca drojdia cu putin lapte caldut si zahar. Se face o adancitura in faina si se toarna acolo.Lasam vreo 10 minute,pana incepe drojdia sa se umfle.
    Sarea o dizolvam in laptele caldut amestecat cu apa,dupa care turnam peste faina putin cate putin. Se adauga si uleiul,framantand mai departe.
    Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul,in jur de jumatate de ora.
    Se imparte aluatul in 6 parte egale si se impletesc.
    Punem in tava unsa cu ulei.Se mai lasa la crescut in jur de 15 minute,ungem cu ou batut,presaram mac si dam la cuptorul incins la 180 de grade,pana se rumeneste.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne