Rețetă pâine împletită cu cheesecake și caramele

INGREDIENTE

  • Aluat pâine împletită cu cheesecake și caramele:
  • 1/2 cană de apă călduță
  • 1/4 ceașcă de zahăr
  • 2 lingurițe de lapte praf
  • 1-1/2 linguriță de sare
  • 1-1/2 lingură de unt sau margarină
  • 4 căni de făină
  • 28 grame de drojdie Secretul Bunicii
  • Umplutură
  • 1 pachet de cremă de brânză înmuiat.
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 1/2 ceașcă de caramele
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 lingură de unt sau margarină topită
  • Glazură pâine împletită cu cheesecake și caramele:
  • 2 cești de zahăr pudră
  • 2-3 linguri de lapte
  • Caramele topite.

PAȘI

Pentru o delicioasă pâine împletită cu cheesecake și caramele, trebuie să urmezi pașii de mai jos:

  • Într-un bol adăugați două căni de făină, zahărul, sarea, drojdia nedizolvată și laptele praf. Încălziți apa și untul și adăugați în bol. Bateți timp de 3 minute la viteză medie. Cerneți restul de făină până ce devine un aluat moale. Pe o suprafață dată cu făină bateți aluatul timp de 8-10 minute până ce devine fin și elastic. Apoi lăsați la odihnit timp de 15 minute.
  • Rulați aluatul într-un dreptunghi de 10 x30 cm. Tăiați dreptunghiul în 3 fâșii de 10 cm.
  • Preparați umplutura. Într-un bol amestecați crema de brânză și zahărul brun până ce se omogenizează. Adăugați în mix caramelele tăiate mărunt și scorțișoara.
  • Ungeți fâșiile de aluat cu ou, aveți grijă să întindeți bine oul pe toate părțil. Adăugați umplutura în mijlocul fâșiilor apoi modelați fiecare fâșie ca pe o funie. Sigilați prin presare fâșiile atât la capete, dar și pe lung. Împletiți fâșiile apoi acoperiți și lăsați la crescut timp de 1 oră într-un loc uscat și cald.
  • Preîncălziți cuptorul la 176 de grade C și dați la copt pentru 25-30 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați la răcit timp de 10 minute.
  • Preparați glazura amestecând laptele și zahărul. Ungeți pâinea cu glazura apoi presărați caramelele rămase tăiate mărunt.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne