INGREDIENTE
- Aluat pâine împletită cu cheesecake și caramele:
- 1/2 cană de apă călduță
- 1/4 ceașcă de zahăr
- 2 lingurițe de lapte praf
- 1-1/2 linguriță de sare
- 1-1/2 lingură de unt sau margarină
- 4 căni de făină
- 28 grame de drojdie Secretul Bunicii
- Umplutură
- 1 pachet de cremă de brânză înmuiat.
- 1/2 cană de zahăr brun
- 1/2 ceașcă de caramele
- 1 linguriță de scorțișoară
- 1 lingură de unt sau margarină topită
- Glazură pâine împletită cu cheesecake și caramele:
- 2 cești de zahăr pudră
- 2-3 linguri de lapte
- Caramele topite.
PAȘI
Pentru o delicioasă pâine împletită cu cheesecake și caramele, trebuie să urmezi pașii de mai jos:
- Într-un bol adăugați două căni de făină, zahărul, sarea, drojdia nedizolvată și laptele praf. Încălziți apa și untul și adăugați în bol. Bateți timp de 3 minute la viteză medie. Cerneți restul de făină până ce devine un aluat moale. Pe o suprafață dată cu făină bateți aluatul timp de 8-10 minute până ce devine fin și elastic. Apoi lăsați la odihnit timp de 15 minute.
- Rulați aluatul într-un dreptunghi de 10 x30 cm. Tăiați dreptunghiul în 3 fâșii de 10 cm.
- Preparați umplutura. Într-un bol amestecați crema de brânză și zahărul brun până ce se omogenizează. Adăugați în mix caramelele tăiate mărunt și scorțișoara.
- Ungeți fâșiile de aluat cu ou, aveți grijă să întindeți bine oul pe toate părțil. Adăugați umplutura în mijlocul fâșiilor apoi modelați fiecare fâșie ca pe o funie. Sigilați prin presare fâșiile atât la capete, dar și pe lung. Împletiți fâșiile apoi acoperiți și lăsați la crescut timp de 1 oră într-un loc uscat și cald.
- Preîncălziți cuptorul la 176 de grade C și dați la copt pentru 25-30 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați la răcit timp de 10 minute.
- Preparați glazura amestecând laptele și zahărul. Ungeți pâinea cu glazura apoi presărați caramelele rămase tăiate mărunt.