Rețetă pâine împletită

INGREDIENTE

  • 1/2 kg faina,200 ml lapte
  • 20 gr drojdie (sau 1 plic drojdie uscata),
  • 2 oua,5o ml ulei,1 galbenus,1 lingurita sare,putin susan.

PAȘI

  • Intr-un castron mare cernem faina, apoi adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut si framantam.La final se adauga ouale, sarea si uleiul, formand aluatul pentru paine impletita.
  • Se lasa la dospit 1 ora.Din aceasta cantitate se obtin doua paini impletite.Aluatul dospit se imparte in doua si apoi iar in trei parti.Se impleteste aluatul .Se pun painile impletite in forma cu hartie de copt si se lasa la dospit cam 30 minute.
  • Se ung deasupra cu galbenusul de ou si se presara susan.Se coc 35-40 minute la 180 grade.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne