Paine guguluf cu faina integrala

INGREDIENTE

 

  • Vezi reteta

PAȘI

  • Ingrediente: 300 g faina integrala 2 linguri unt topit 1 lingura ulei pentru uns 1 praf de sare 20 g drojdie proaspata 1 ceasca cu apa calduta (sau lapte) seminte de susan. Preparare: Din drojdie, apa calduta si o mana de faina facem o maia si lasam sa se activeze drojdia.In acest timp cernem faina , facem un cuib si turnam maiaua (plamadeala ).Tot acolo adaugam ingredientele, o lingura de unt topit si punem cate putin din laptele caldut pana obtinem un aluat legat,omogen. Introducem vasul intr-un sac de plastic si lasam la crescut. Ungem o forma de guguluf cu ulei. Intindem aluatul , ungem cu unt topit, rulam si asezam ruloul in forma de guguluf.Ungem cu ulei si lapte si lasam sa creasca inca 10 -15 minute dupa care dam la copt.Inainte de a fi gata se scoate, se mai unge odata si se presara seminte de susan. E gata cand e rumenita si se desprinde de peretii vasului. Se scoate si se lasa la racit pe un gratar in bucatarie. Se taie frumos felii, e pufoasa si gustoasa. Cu drag.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne