INGREDIENTE
- 500 grame făină
- 350 ml apă
- 7 grame drojdie proapătă Secretul Bunicii
- 2 lingurițe sare
PAȘI
- Alegem un bol în care cernem făina împreună cu sarea.
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut. O lăsăm la dospit 10 minute.
- Amestecăm făina cu drojdia și folosim furculița pentru a omogeniza ingredientele.
- Bolul se acoperă și se lasă la dospit la frigider 12 ore.
- După dospire se scoate aluatul de pâine fără frământare. Suprafața de lucru se acoperă cu făină din abundență.
- Se întinde aluatul în formă de pătrat și se pliază ca pe un pachiet.
- Punem aluatul la dospit 40 de minute.
- Scoatem aluatul și îl așezăm în tavă.
- Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Introducem tava în cuptor și lăsăm la copt 1 oră.
- Scoatem pâinea din cuptor și este numai bună de mâncat.
- Poftă mare!