INGREDIENTE:
- 4 căni făină
- 1 lingură sare
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 cană zahăr
- 70 g unt
- 1 cană apă
- ½ cană stafide
- ½ cană nuci tocate
- 1 cană cireșe proaspete
- ½ cană migdale feliate
- 1 ou
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5 minute.
- În vasul unui mixer amestecăm făina, sarea, drojdia, zahărul, untul și apa până se formează un aluat moale. Îl frământăm penteu 5 minute, apoi, adăugăm stafidele și nucile si mai frământăm încă 5 minute. Din nou, adăugăm cireșele și fământăm un minut până se distribuie uniform pe suprafața aluatului.
- Punem aluatul de pâine dulce într-un bol mare, îl acoperim și îl lăsăm la crescut 30 de minute. Odată crescut îl întindem bine cu ajutorul făcălețuluil, pe o suprafață de aproximativ 45 cm și îl tăiem în două.
- Punem cele două bucăți una lângă cealaltă și le răsucim împreună, într-o bucată, suprapunându-le una peste cealaltă.
- Așezăm aluatul pe o foaie de copt/pergament , acoperim cu un prosop si îl lăsăm la crescut pentru încă o oră.
- Într-un bol mic amestecăm oul cu o lingură de apă. Apoi, ungem cu aceasta pâinea crescută. Presărăm peste aceasta migdale, presându-le în pâine, astfel încât să se lipească bine.
- Putem glazura pâinea cu zahăr granulat și suc de lămâie, simplu și ușor. Le amestecăm pastă și le turnăm peste pâine.
- Punem pâinea la copt, în cuptorul preîncălzit la 210 grade și o lăsăm la copt pentru 30-35 de minute. În cazul în care migdalele se rumenesc prea repede, acoperiți ușor cu folie pâinea dulce.
- Poftă bună!