Pâine de ovăz

INGREDIENTE:

 

  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¾ cană apă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri unt topit sau ulei
  • 2 căni de lapte
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 cană ovăz
  • 3 căni făină de pâine
  • 3 căni făină integrală
  • 2 linguri ovăz pentru completare

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm untul, laptele, sarea și ovăzul si făina, până se omogenizează. Adăugăm treptat făina integrală pentru a crea un aluat moale și ușor de modelat. Apoi, frământăm aluatul până devine neted și elastic, aproximativ 10 minute.
  • Îl punem într-un vas uns în prealabil cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut într-un loc cald aproximativ o oră sau până își dublează dimensiunea.
  • Întindem aluatul crescut și îl acoperim din nou și-l lăsăm 10 minute să se odihnească. Formăm din acesta două pâini pe care le așezăm pe tavă. Acoperim și lăsăm la crescut până se dublează, aproximativ 45 de minute.
  • Ungem pâinea cu apă și presărăm ovăzul pe deasupra. Preîncălzim cuptorul.
  • Punem la copt pentru 25-30 de minute sau până se rumenesc ușor. Scoatem, lăsăm să se răcească și servim cu plăcere.
  • Poftă bună!
paine-de-ovaz

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne