INGREDIENTE:
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¾ cană apă
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri unt topit sau ulei
- 2 căni de lapte
- 2 lingurițe de sare
- 1 cană ovăz
- 3 căni făină de pâine
- 3 căni făină integrală
- 2 linguri ovăz pentru completare
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Amestecăm untul, laptele, sarea și ovăzul si făina, până se omogenizează. Adăugăm treptat făina integrală pentru a crea un aluat moale și ușor de modelat. Apoi, frământăm aluatul până devine neted și elastic, aproximativ 10 minute.
- Îl punem într-un vas uns în prealabil cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut într-un loc cald aproximativ o oră sau până își dublează dimensiunea.
- Întindem aluatul crescut și îl acoperim din nou și-l lăsăm 10 minute să se odihnească. Formăm din acesta două pâini pe care le așezăm pe tavă. Acoperim și lăsăm la crescut până se dublează, aproximativ 45 de minute.
- Ungem pâinea cu apă și presărăm ovăzul pe deasupra. Preîncălzim cuptorul.
- Punem la copt pentru 25-30 de minute sau până se rumenesc ușor. Scoatem, lăsăm să se răcească și servim cu plăcere.
- Poftă bună!