INGREDIENTE:
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¾ cană apă
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri unt topit sau ulei
- 2 căni de lapte
- 2 lingurițe de sare
- 1 cană ovăz
- 3 căni făină de pâine
- 3 căni făină integrală
- 2 linguri ovăz pentru completare
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Amestecăm untul, laptele, sarea și ovăzul si făina, până se omogenizează. Adăugăm treptat făina integrală pentru a crea un aluat moale și ușor de modelat. Apoi, frământăm aluatul pentru pâine de ovăz până devine neted și elastic, aproximativ 10 minute.
- Îl punem într-un vas uns în prealabil cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut într-un loc cald aproximativ o oră sau până își dublează dimensiunea.
- Întindem aluatul crescut și îl acoperim din nou și-l lăsăm 10 minute să se odihnească. Formăm din acesta două pâini de ovăz pe care le așezăm pe tavă. Acoperim și lăsăm la crescut până se dublează, aproximativ 45 de minute.
- Ungem pâinea cu apă și presărăm ovăzul pe deasupra. Preîncălzim cuptorul.
- Punem la copt pentru 25-30 de minute sau până se rumenesc ușor. Scoatem, lăsăm să se răcească și servim cu plăcere.
- Poftă bună!