Pâine de casă

Cine a zis că e greu să faci pâine acasă? Ei bine, nu e deloc. Urmează rețeta pas cu pas și pregătește și tu o pâinică perfectă.

Înarmează-te cu cele 4 ingrediente pe care probabil le ai deja acasă și apucă-te de treabă! Primul pas constă în omogenizarea ingredientelor. După dizolvarea drojdiei în apă, operația se continuă până se dezvoltă glutenul. Minunata bilă de aluat obținută se va lăsa la odihnă timp de 10 minute, după care suntem gata să o divizăm. Împărțim în bucăți egale a câte 360g fiecare și le modelăm în alte bile rotunde pe care le vom lăsa din nou la relaxat timp de 10 minute.

Gata odihnite, ne jucăm cu bilele de aluat și le modelăm ca pe niște franzele pe care le vom lăsa la dospit alte 55 de minute sau până ce aluatul crește aproximativ 1-2 degete peste tavă. Luăm acest rezultat și îl băgăm la cuptorul preîncălzit timp de 23 minute la 240°C.

Se spune că unele rețete sunt ca mersul pe bicicletă: nu se uită niciodată. Când parcurgeți o rețetă atât de simplă ca cea a pâinii de casă, cu siguranță o veți păstra in minte pentru multă vreme. În funcție de cât de nerăbdători suntem, putem tăia păinica imediat după ce o scoatem din cuptor sau putem aștepta alte câteva minute pentru a se răci.

Pâinica de casă emană arome olfactive atât de delicoase, încât ne oferă senzația că am coace mirosuri, nu gusturi. Ei bine, nimic nu spune “acasă” mai bine ca acest preparat!

Ingrediente:

  • 500g făină albă
  • 50g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 10g sare
  • 275ml apă

Învață și tu să fii un mic brutar la tine în bucătărie. Satisfacția unei pâini perfect crescute, cu un gust minunat va fi nemărginită

Ce mai stai? Urmează rețeta pas cu pas și spune-ne ce a ieșit!


download

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne