INGREDIENTE
- 4 căni făină
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 căni de apă la temperatura camerei
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguriţe sare
- 1 linguriţă miere
- 2 linguriţe oregano mărunţit
- 1 linguriţă cimbru mărunţit
PAȘI
- Pentru a face pâine de casă pufoasă începe prin a pune jumătate de cană de apă călduţă în care se dizolvă drojdia şi se lasă la crescut pentru 5 minute.
- În restul de apă se adaugă uleiul de măsline, mierea şi sarea.
- Maiaua se adaugă peste făină se amestecă, alături de compoziţia de ulei, apă, miere şi sare şi se adaugă şi mirodeniile.
- Se frământă apoi se lasă la crescut de pe o zi pe alta.
- Suprafaţa de lucru se unge cu foarte puţin ulei de măsline, se mai frământă puţin apoi se împarte în două pâinici uşor aplatizate.
- Se lasă la odihnit pentru încă o oră şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru circa 30 de minute.