INGREDIENTE
- 1 ceasca lapte
- 1 galbenus
- 3 cesti faina
- 2 1/2 linguri zahar
- 2 1/4 lingurita drojdie uscata
- 2 lingurite sare
- colorant rosu, galben, albastru, verde, portocaliu…
- 1 1/2 linguri unt nesarat
PAȘI
Pentru aceasta reteta de paine trebuie sa faci urmatoarele:
- Intr un castron se amesteca laptele si galbenusul de ou
- In alt castron se amesteca faina, zaharul, drojdia
- Apoi se adauga laptele treptat, untul si sarea
- se framanta usor pana aluatul este neted si elastic
- se imparte aluatul in 5 parti egale
- se aseaza fiecare bucata in cate un castron si se acopera cu un prosop
- intre timp pregatesti colorantul, scoti pe rand cate o bucata de alaut, pui pe masa de lucru, adaugi cateva picaturi de colorant rosu de ex.. si framanti bine pana se incorporeaza perfect. pui aluatul inapoi si acoperi cu prosop
- se repeta pt fiecare bucata in parte
- se lasa apoi la dospit aprox. 2 ore
- intinzi fiecare bucata in forma dreptunghiulara, se aseaza una peste alta
- rulezi usor, asezi intr o tava de chec si mai lasi la dospit 1 ora
- incalzeste cuptorul , aseaza tava la mijloc, lasa 30 min la 190-200 grade aprox
- verifici cu scobitoarea dupa 30 min
- se taie doar cand e rece. Retata de paine este simpla. Spor la gatit!