Rețetă pâine cu umplutură de șuncă

INGREDIENTE:

Pentru aluat

  • 30g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 400g făină albă
  • 150g făină de grâu integral
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 lingurițe de sare
  • 100ml de bere fără alcool
  • 1 albuș de ou

Pentru umplutură

  • 2kg șuncă de porc, ușor sărată, dezosată
  • 4 foi de dafin
  • 1 linguriță boabe de piper întregi
  • 1 ceapă

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Așezăm șunca într-o cratiță mică, turnăm suficientă apă clocotită pentru a o acoperi, apoi adăugăm condimentele și ceapa tăiată pe jumătate.
  • Fierbem la foc mic 45 de minute, apoi întoarcem carnea și fierbem încă 45 de minute.
  • Pentru aluat folosim un bol mare și adăugăm drojdia activată, ambele tipuri de făină, zahărul și sarea.
  • Adăugăm treptat berea și amestecăm până se va forma un aluat solid, neted.
  • Acoperim aluatul pentru pâine cu șuncă și îl lăsăm să se odihnească într-un loc cald cel puțin 1 oră, până când își dublează dimensiunea.
  • Frământăm aluatul pe o suprafață prăfuită cu făină și îl întindem cu făcălețul până la aproximativ 1cm grosime.
  • Așezăm șunca fierbinte, bine drenată în mijlocul aluatului și îl împăturim pentru a acoperi complet carnea.
  • Periăm marginile cu albușul de ou bătut și apăsăm ferm pentru a sigila șunca cat de bine se poate.
  • Așezăm aluatul într-un loc cald și îl lăsăm la dispot încă o oră. Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem pâinica aproximativ 60 de minute.
  • După 50 de minute de timp de coacere, presărăm aluatul de pâine cu șuncă cu apă la temperatura camerei.
  • După coacere, putem servi cald sau rece.
  • Poftă bună!
paine cu sunca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne