Personalizați preferințele de consimțământ
Folosim cookie-uri pentru a vă ajuta să navigați eficient și să îndepliniți anumite funcții. Veți găsi mai jos informații detaliate despre toate modulele cookie din fiecare categorie de consimțământ. Cookie-urile care sunt clasificate ca „Necesare” sunt stocate în browser-ul dumneavoastră, deoarece sunt esențiale pentru activarea funcționalităților de bază ale site-ului. De asemenea, folosim cookie-uri de la terți care ne ajută să analizăm modul în care utilizați acest site web, să vă stocăm preferințele și să vă oferim conținutul și reclamele relevante pentru dvs. Aceste cookie-uri vor fi stocate în browser-ul dumneavoastră numai cu acordul dumneavoastră prealabil. Puteți alege să activați sau să dezactivați unele sau toate aceste cookie-uri, dar dezactivarea unora dintre ele vă poate afecta experiența de navigare.
Întotdeauna active
Cookie-urile necesare sunt necesare pentru a activa funcțiile de bază ale acestui site, cum ar fi furnizarea de autentificare securizată sau ajustarea preferințelor de consimțământ. Aceste cookie-uri nu stochează date de identificare personală.
Cookie-urile funcționale ajută la îndeplinirea anumitor funcționalități, cum ar fi partajarea conținutului site-ului web pe platformele de rețele sociale, colectarea de feedback și alte funcții terțe.

Niciun cookie.

Cookie-urile analitice sunt folosite pentru a înțelege modul în care vizitatorii interacționează cu site-ul web. Aceste cookie-uri ajută la furnizarea de informații despre valori precum numărul de vizitatori, rata de respingere, sursa de trafic etc.
Cookie-urile de performanță sunt utilizate pentru a înțelege și analiza indicii cheie de performanță ai site-ului web, ceea ce ajută la furnizarea unei experiențe de utilizator mai bune pentru vizitatori.

Niciun cookie.

Cookie-urile de publicitate sunt folosite pentru a oferi vizitatorilor reclame personalizate pe baza paginilor pe care le-ați vizitat anterior și pentru a analiza eficacitatea campaniilor publicitare.

Rețetă pâine cu umplutură de șuncă

INGREDIENTE:

Pentru aluat

  • 30g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 400g făină albă
  • 150g făină de grâu integral
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 lingurițe de sare
  • 100ml de bere fără alcool
  • 1 albuș de ou

Pentru umplutură

  • 2kg șuncă de porc, ușor sărată, dezosată
  • 4 foi de dafin
  • 1 linguriță boabe de piper întregi
  • 1 ceapă

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Așezăm șunca într-o cratiță mică, turnăm suficientă apă clocotită pentru a o acoperi, apoi adăugăm condimentele și ceapa tăiată pe jumătate.
  • Fierbem la foc mic 45 de minute, apoi întoarcem carnea și fierbem încă 45 de minute.
  • Pentru aluat folosim un bol mare și adăugăm drojdia activată, ambele tipuri de făină, zahărul și sarea.
  • Adăugăm treptat berea și amestecăm până se va forma un aluat solid, neted.
  • Acoperim aluatul pentru pâine cu șuncă și îl lăsăm să se odihnească într-un loc cald cel puțin 1 oră, până când își dublează dimensiunea.
  • Frământăm aluatul pe o suprafață prăfuită cu făină și îl întindem cu făcălețul până la aproximativ 1cm grosime.
  • Așezăm șunca fierbinte, bine drenată în mijlocul aluatului și îl împăturim pentru a acoperi complet carnea.
  • Periăm marginile cu albușul de ou bătut și apăsăm ferm pentru a sigila șunca cat de bine se poate.
  • Așezăm aluatul într-un loc cald și îl lăsăm la dispot încă o oră. Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem pâinica aproximativ 60 de minute.
  • După 50 de minute de timp de coacere, presărăm aluatul de pâine cu șuncă cu apă la temperatura camerei.
  • După coacere, putem servi cald sau rece.
  • Poftă bună!
paine cu sunca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne