INGREDIENTE
- 60 grame unt
- 370 grame făină
- 100 grame mozzarella
- 15 grame roșii deshidratate
- 7 grame sare
- 160 mililitri apă
- 30 mililitri ulei de măsline
- 5 grame zahăr
- 4 gălbenușuri și un ou întreg.
- 30 grame șuncă
- 27 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI
Pentru o delicioasă pâine cu șuncă și mozzarella, rețeta implică următorii pași:
- Drojdia se dizolvă în apă, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
- Se amestecă făina cu sarea și peste ele se adaugă maiaua. Se începe frământarea.
- Se adaugă untul treptat, apoi gălbenușurile și uleiul de măsline și aluatul obținut se lasă la crescut pentru o oră și jumătate
- Se frământă din nou, i se dă forma de bilă și se crestează adânc.
- În fiecare crestătură se adaugă bucățele de șuncă, de mozzarella și roșiile deshidratate.
- Se așază în tava de copt și se unge cu oul bătut, apoi se dă la cuptorul încins.
- Se coace până se rumenește.