Rețetă pâine cu stafide

INGREDIENTE

  • Pentru aluat: 1 ½ căni lapte călduț
  • 18 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ¼ căni zahăr
  • 4 ouă
  • 115 grame unt
  • ½ linguriță sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 6 căni făină
  • 2 căni stafide
  • Pentru uns: 1 ou
  • 1 lingură lapte

PAȘI

  • Stafidele se lasă la inmuiat în apă călduță pentru 15 minute, apoi se scurg.
  • Pentru a face pîine cu stafide, drojdia se dizolvă în laptele călduț, alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Untul se topește și se lasă la răcorit.
  • Ouăle se mizează cu restul de zahăr și peste ele se adaugă maiaua, esența de vanilie și untul și se amestecă bine.
  • Se încorporează și stafidele și ușor, ușor făina, apoi se frământă bine.
  • Aluatul se lasă la crescut, acoperit, pentru circa o oră sau până își dublează volumul. Aluatul se lasă la crescut, acoperit, pentru circa două ore, la cald.
  • Aluatul de paine cu stafide se împarte în opt părți egale și fiecărei bucăți i se dă forma de sfoară, cu lungimea de circa 45 cm.
  • Cele opt fâșii de aluat se împletesc între ele, patru câte patru și se obțin două pâini împletite.
  • Se așază în tava unsă cu ulei, se ung cu ou bătut amestecat cu lapte și se lasă la crescut pentru circa 40 de minute.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 30 de minute.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne