Pâine cu semințe și miere

INGREDIENTE:

 

  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 căni de apă caldă
  • ¼ cană făină de pâine
  • 1/3 cană ulei
  • 1/3 cană miere
  • 3 lingurițe sare
  • 6-7 căni făină integrală de grâu
  • ½ cană miezuri de seminte de floarea soarelui
  • 3 linguri de unt topit

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțină apă caldă și o lăsăm să se activeze timp de 5 minute.
  • Într-un bol mare amestecăm făina, uleiul, mierea, sarea, amestecul de drojdie și 4 căni de făină de grâu integrală. Batem bine până se omogenizează. Adăugăm semințele de floarea soarelui și suficientă făină din cea rămasă până se formează un aluat ferm.
  • Luăm aluatul și îșl frământăm timp de 8 minute, apoi îl punem într-un vas uns pe care îl acoperim și îl lăsăm la crescut pentru aproximativ o oră.
  • Aluatul crescut îl batem și îl împărțim în 3 bucăți egale. Le plasăm în vase pentru pâine și le acoperim din nou, pentru a le lăsa la crescut, 30 de minute până își dublează volumul.
  • Pâinile crescute le coacem la 200 grade, până se rumenesc, pentru 35-40 de minute. Le ungem cu unt topit.
  • Le scoatem și le lăsăm să se răcească. Poftă bună!
paine-cu-seminte-si-miere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne