Rețetă pâine cu roșii uscate și cimbru

INGREDIENTE

  • -0.5 kg faina
  • -250-300 ml apa
  • -30 gr drojdie
  • -sare
  • -50 gr rosii uscate la soare
  • -50 ml linguri ulei
  • -1 lingurita zahar
  • -2 linguri fruze de cimbru
  • -1 lingurita boia afumata

PAȘI

Pentru o pâine cu roșii uscate și cimbru delicioasă, trebuie să:

  • Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
    Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea . Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin . Framantam bine , aproximativ 10minute , pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.
    In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa .
    Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt , eu am folosit o tava de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.
    Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .
    Cand scoatem această pâine cu roșii uscate și cimbru din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop , iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne