INGREDIENTE
- 1 cană apă
- ¼ cană ulei
- 1 ou
- 1 ½ linguriță sare
- 2 linguri zahăr
- ½ cană mălai
- 1 cană brânză Gorgonzola mărunțită
- ¼ cană roșii deshidratate, tocat
- 3 căni făină
- 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI
- Pentru a face pâine cu roșii, dizolvați drojdia în jumătate de cană de apă călduță și lăsați la crescut pentru 10 minute.
- Amestecați o cană de făină cu sarea, zahărul și mălaiul. Peste ele adăugați drojdia și uleiul și omogenizați.
- Apucați-va de frământat și adaugați oul, apoi, treptat, resul de făină și apă. Când aluatul este elastic, lăsați-l la crescut pentru o oră.
- Întindeți aluatul într-o foaie de circa 20 x 30 centimetri și presărați pe ea Gorgonzola (păstrați o lingură) și roșiile deshidratate.
- Rulați strâns și lipiți bine capetele, apoi îndoiți-le sub aluat.
- Puneți aluatul în forma/tava de copt unsă cu puțin ulei, presarați restul de Gorgonzola și apăsați-o ușor în aluat. Lăsați la crescut încă o oră.
- Ungeți partea de sus a aluatului cu puțin ulei, apoi coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 35 de minute.