Rețetă pâine cu ou și brânză

INGREDIENTE

  • 1/4 căni apă
  • 3/4 căni lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri unt
  • 3 căni făină
  • 2 lingurițe sare
  • 2 linguri zahăr
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Pentru uns: 2 ou, o lingură de apă, spanac, pătrunjel sau mărar și brânzică la alegere.

PAȘI

  • Pentru a face pâine cu ouă începe prin a dizolva drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Încălziți apa, laptele și untul la 120 grade.
  • Adăugați ingredientele încălzite puțin câte puțin peste aluatul de drojdie.
  • Amestecați 2-3 miute la o viteză medie.
  • Adăugați 1 ou. Amestecați 1 minut.
  • Puneți aluatul pe masă și frământați-l 5-7 minute până devine elastic. Folosiți făină mai multă, acă este necesar.
  • Așezați aluatul într-un bol tapițat cu ulei să lăsați-l la crescut.
  • Dupa ce și-a dublat mărimea, așezați-l pe masă i începeți să îl bateți pentru a scăpa de bulele formate în interior.
  • Împărțiți aluatul în 3. Întindeți fiecare bucată de aluat și lăsați-le la crescut timp de 40 de minute.
  • Pentru compoziție amestecați 1 ou cu 1 lingură de apă. Adăugați și mărarul/pătrunjelul sau spanacul mrunțit, împreună cu brânzica. Ungeți prima bucată de aluat, apoi o adăugați pe a doua. Repetați mișcarea. Adugai a treia foaie de aluat. Rulați.
  • Așezați aluatul de paine cu oua în tava tapițată sau pe foaia de copt și introduceți la cuptor la 180 de grade, timp de 30-35 minute. Ungeți-l cu încă un ou. Poftă bună!
paine cu oua

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne