Rețetă pâine cu nucă de cocos

INGREDIENTE:

  • 1 cană lapte de nucă de cocos
  • 1 cană ovăz
  • ¼ cană apă caldă
  • 2 căni făină
  • 3 lingurițe ulei de nucă de cocos
  • 2 lingurițe de zahăr brun
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Un vârf de sare (opțional)

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț și așteptăm 5 minute să se activeze.
  • În încălzim laptele de cocos, 2 minute, până începe să fiarbă. Adăugăm făina de ovăz și amestecăm. Punem deoparte și le lăsăm să se odihnească 15 minute. Apoi, adăugăm ¼ cană apă.
  • Amestecăm în vasul unui mixer făina, uleiul, zahăurl brun, drojdia și amestecul de ovăz, timp de 10 minute. Apoi, mixăm la viteză mică încă 5-7 minute, până se formează un aluat umed și lipicios.
  • Frământăm, fără a adăuga făină, apoi punem aluatul într-un bol mare, uns, pe care îl acoperim cu o folie de plastic. Lăsăm aluatul la crescut, pentru 2 ore, până își dublează dimensiunea.
  • Ungem forma de pâine cu ulei de cocos. Luăm aluatul de pâine cu nucă de cocos crescut, îl modelăm într-un dreptunghi, optional îl presărăm cu scorțișoară, nucșoară, ghimbir măcinat, fructe uscate sau stafide. Îl punem în formă, apoi o acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut 60-75 minute
  • Preîncălzim cuptorul, apoi coacem pâinea cu nucă pentru 30 de minute, până devine aurie, fără a uita să rotim tigaia. Poftă bună!
paine cu nuca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne