Pâine cu mere și caramel

INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • ¼ cană apă
  • ¼ cană lapte
  • ¼ cană unt
  • 3 ½ căni făină
  • ½ cană zahăr granulat
  • ½ lingură scorțișoară măcinată
  • ½ lingură sare
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ou mare

Pentru umplere:

  • ½ cană zahăr brun
  • ½ cană smântână
  • 2 linguri de unt
  • Vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță vanile
  • 3 mere medii, decojite și feliate.
  • 1 ou+1 linguriță apă
  • Zahăr pudra

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm apa, laptele, untul într-un vas la foc mediu. Cand untul s-a topit, îndepărtăm vasul de pe foc și îl lăsăm la răcit 5 minute.
  • În vasul unui mixer amestecăm o cană și jumătate de făină cu zahăr, scorțișoara, sarea și drojdia. Adăugăm și amestecul lichid și mixăm până se combină. Adăugăm și oul, punem și restul de făină și amestecăm până aluatul devine neted și elastic, aproximativ 7-10 minute.
  • Punem aluatul într-un bol uns și acopeim cu o folie de plastic, îl punem într-un loc cald și îl lăsăm la crescut 1-2 ore.
  • Între timp, amestecăm zahărul brun, smântâna, untul și sarea într-un vas la foc mediu. Amestecăm până se topește untul și devine neted. Fierbem și amestecăm până se îngroașă, 5-7 minute, apoi scoatem de pe foc și adăugăm vanilia.
  • Aluatul crescut îl frământăm de mână, apoi îl lăsăm să se odihnească câteva minute. Înntindem aluatul cu ajutorul unui făcăleț, îl împărțim în 3 fâșii. Întindem caramelul peste, așezăm și feliile de mere. Îndoim fâșiile tăiate peste umplutură într-o diagonală alternând o parte peste cealaltă.
  • Ungem pâinea împletită cu ou bătut și apă, acoperim cu o folie de plastic și lăsăm la crescut, timp în care preîncălzim cuptorul la 170 grade.
  • Punem la copt până se rumenește, 25-30 de minute. Scoatem și presărăm zahăr pudră pe deasupra.
  • Poftă bună!
wtb_1476995845.5618_79553

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne