Paine cu fructe de padure

INGREDIENTE

 

  • Aluat
  • 4 căni de făină
  • 1/4 cană de zahăr
  • 67.5 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță de sare
  • 3/4 căni de lapte (cu 2% grăsime, 1% grăsime sau degresat)
  • 1/4 cană de apă
  • 1/4 cană de margarină sau unt
  • 1 ou
  • Umplutură
  • 1 cană de zahăr
  • 1/2 linguriță de nucă rasă
  • 170 de grame de afine
  • 170 de grame de zmeură
  • 1/2 cană de margarină sau unt topit
  • Glazură de alune
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 1/2 extract de alune
  • 1-2 linguri de lapte

PAȘI

  • Într-un bol mare pentru mixer amestecați: 2 căni de făină, zahărul, sarea și drojdia apoi amestecați până devin omogene. Combinați untul, apa și laptele într-un bol termorezistent pentru microunde si dați la cuptorul cu microunde, setat pe cea mai mare putere, timp de 15 minute până este călduț, dar nu fierbinte la atingere (untul nu o să fie complet topit). Adăugați oul și compoziția în mixul de făină și drojdie.
  • Bateți compoziția cu mixerul timp de două minute la viteză medium. Aveți grijă să curățați marginile ocazional. Mai adăugați o cană de făină și mixați timp de încă două minute la viteză mare. După ce ați terminat de mixat cerneți făină până ce aluatul prinde forma unei bile.
  • Bateți aluatul pe o suprafață dată cu făină până ce aluatul este moale și elastic (își revine la forma inițiala dacă presați cu degetele în acesta) aproximativ 6-8 minute. Acopriți și lăsați la crescut timp de 10-20 de minute.
  • Pentru umplutură amestecați ingredientele într-o oală scundă, nu prea adâncă.
  • Pentru glazură combinați ingredientele și amestecațiile până ce devin o glazură fină. Aceasta o să se aplice peste pâinea caldă.
  • Tăiați aluatul în 36 de bucăți. Rulați în fiecare bucată câte o afină sau zmeură. Înmuiați ruloul în unt topit apoi treceți prin mixul de zahăr. Repetați cu fiecare bucată. Așezați jumătate din rulouri, una peste cealaltă, într-o tavă cu tub bine unsă. Turnați jumătate din fructele de pădure rămase deasupra, apoi puneți restul de rulouri. Combinați zahărul, condimentele și untul rămas apoi turnați peste rulouri. Acoperiți cu un prosop și lăsați la crescut timp de 45 de minute, până se dublează mărimea
  • Dați la cuptor pentru 35-40 de minute, până ce rulourile sunt de culoarea auriu-maroniu, la 190 de grade C. Lăsați 5 minute la răcit apoi întoarceți tava peste un platou.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne