Pâine cu crustă sfărâmicioasă de scorțișoară

INGREDIENTE

 

  • Glazură sfărâmicioasă din scorțișoară
  • 1/2 cană de nuci tăiate
  • 1/3 cană de zahăr brun
  • 2 linguri de scorțișoară rasă
  • 2 linguri de unt, nesărat, moale
  • 2 linguri (16 grame) de făină
  • Pâinea cu cafea
  • 2 pachete (50 de grame) de drojdie proaspătă „Secretul Bunicii”
  • 3/4 cană de apă călduță
  • 1/4 cănă de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 1/4 cană de unt moale
  • 1 ou

PAȘI

  • Ungeți o formă de copt cu ulei sau unt. Lăsați deoparte pentru moment.
  • Într-un bol de dimensiune medie frământați ingredientele pentru „Glazura sfărâmicioasă din scorțișoară”.
  • Într-un bol de dimensiuni mari dizolvați în apă călduță drojdia. Adăugați 1/4 din cana de zahăr, sarea și o cană de făină. Amestecați vârtos timp de 2 minute. Adăugați 1/4 cană de unt și oul. Cerneți restul de făină în compoziție și amestecați până ce devine un aluat fin.
  • În forma unsă puneți cu grijă aluatul. Să fie foarte bine așezată la baza formei.Turnați glazura sfărâmicioasă de scorțișoară peste aluat. Acoperiți și lăsați la odihnit până volumul i se dublează. Aproximativ o oră.
  • Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Dați la cuptor pentru 30-35 de minute, până ce aluatul devine maroniu-auriu.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne