Rețetă pâine cu cocos

INGREDIENTE:

  • 7 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250 g făină
  • 250 ml lapte de cocos
  • 100 g ovăz
  • 60 ml apă
  • 3 linguri ulei de cocos
  • sare (opțional)

PAȘI:

  • Urmand pașii rețetei de pâine încălzim laptele de cocos apoximativ 2 minute, până începe să fiarbă. Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț pentru a o activa.
  • Adăugăm fulgii de ovăz și amestecăm pentru a se mixa. Le lăsăm sa se răcească, aproximativ 15 minute. Adăugăm apa și amestecăm.
  • Amestecăm într-un mixer făina, uleiul, zahărul, drojdia și mixul de ovăz. Amestecăm până se formează un aluat umed. În momentul în care este destul de lipicios, începem să-l frămîntăm bine.
  • După frământare, plasăm aluatul într-un castron mare și uns cu mergarina sau unt, îl acoperim cu folie de plastic și-l lăsăm să se ridice aproximtiv 2 ore, într-un loc cald.
  • După ce aluatul s-a dublat, începem să-l frământăm timp de aproximativ 3 minute. După care, putem adăuga dacă dorim scorțișoară, nucșoară, ghimbir sau fructe confiate.
  • Acoperim și lăsăm la crescut din nou aluatul pentru o oră/o oră și un sfert. În timp ce preîncălzim cuptorul.
  • Coacem aproximativ jumătate de oră, până devine auriu și pufos. Scoatem și lăsăm să se răcească timp de 5-10 minute.
  • Poftă bună! Urmeaza pas cu pas reteta de paine si nu vei da gres!
reteta paine

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne