Rețetă pâine cu cireșe și caise

INGREDIENTE:

  • 3 căni de făină
  • 50 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură de sare
  • 1 cană apă călduță
  • 2 linguriți ulei vegetal
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe de caise uscate, tăiate cubulețe
  • 2 linguri de cirese uscate, taiate cubulețe

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • În vasul unui mixer, combinăm 2 căni de făină, drojdia, zahărul și sarea. Pe măsură ce amestecăm, adăugăm apa caldă.
  • După ce aluatul s-a omogenizat, adăugăm ouăle și amestecăm timp de 1 minut la viteză medie.
  • Amestecăm treptat și făina rămasă pentru a obține un aluat neted.
  • De îndată ce am terminat făina, adăugăm fructele uscate și frământăm timp de 5 minute până când obținem un aluat neted și elastic.
  • Următorul pas al rețetei de pâine este să punem aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm să crească până își dublează volumul.
  • După ce a crescut, îl așezăm într-o tavă deptunghiulară și îl ungem pe deasupra cu gălbenuș de ou.
  • Preîncălzim cuptorul la 200°C și lăsăm la copt aproximativ 15 – 20 de minute.
  • Așteptăm ca pâinica noastră cu cireșe și caise să se răcească înainte de servire și ne bucurăm de un mic-dejun deosebit!
  • Urmeazp rețeta de pâine pas cu pas și nu ai cum să dai greș!
reteta paine

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne