INGREDIENTE:
- 3 căni de făină
- 50 gr drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de sare
- 1 cană apă călduță
- 2 linguriți ulei vegetal
- 2 ouă
- 2 lingurițe de caise uscate, tăiate cubulețe
- 2 linguri de cirese uscate, taiate cubulețe
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- În vasul unui mixer, combinăm 2 căni de făină, drojdia, zahărul și sarea. Pe măsură ce amestecăm, adăugăm apa caldă.
- După ce aluatul s-a omogenizat, adăugăm ouăle și amestecăm timp de 1 minut la viteză medie.
- Amestecăm treptat și făina rămasă pentru a obține un aluat neted.
- De îndată ce am terminat făina, adăugăm fructele uscate și frământăm timp de 5 minute până când obținem un aluat neted și elastic.
- Următorul pas al rețetei de pâine este să punem aluatul într-un vas uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm să crească până își dublează volumul.
- După ce a crescut, îl așezăm într-o tavă deptunghiulară și îl ungem pe deasupra cu gălbenuș de ou.
- Preîncălzim cuptorul la 200°C și lăsăm la copt aproximativ 15 – 20 de minute.
- Așteptăm ca pâinica noastră cu cireșe și caise să se răcească înainte de servire și ne bucurăm de un mic-dejun deosebit!
- Urmeazp rețeta de pâine pas cu pas și nu ai cum să dai greș!