INGREDINETE:
Pentru aluat:
- 50 g drojdie proaspătă Secretul Buncii
- 1 lingură zahăr
- 1 cană apă călduță
- 1 cană lapte temperatura camerei
- ¼ cană zahăr
- 2 lingurițe unt
- 5-6 căni făină
Pentru umplutură:
- 4 lingurițe de unt topit
- 3 căței de usturoi tocat
- 180 g brânză cheddar tăiată
- Rozmarin tocat mărunt
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, alături de o lingură de zahăr și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Amestecăm laptele, drojdia, zahărul, untul și 3 căni de făină. Mixăm până devine neted, în jur de 3 minute. Continuăm să adăugăm suficientă făină până se formează un aluat neted, care nu se mai lipește de părțile laterale ale bolului.
- Îl frământăm 5-7 minute, apoi îl așezăm într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la crescut aproximativ o oră sau până își dublează dimensiunea.
- Întindem aluatul cu ajutorul unui făcăleț. Amestecăm untul cu usturoiul și îl întindem unifform peste aluat. Apoi, presărăm brânza și rozmarinul. Rulăm aluatul și tăiem 5 benzi pe partea superiară a pâinii.
- Punem în tavă, acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm la crescut 40 de minute, timp în care preîncălzim cuptorul la 180 grade.
- Punem pâinea cu cașcaval la copt, o lăsăm 35-40 de minute și este gata de servit!
- Poftă bună!