Rețetă pâine cu cașcaval ras

Vă rugăm, sincer, să pregătiți această pâinică, pentru că nimeni nu trebuie să rateze așa ceva!

Ingrediente aluat de pâine cu cașcaval:

  • 1 kg făină albă
  • 50 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 15 g zahăr și 40 g sare amestecate
  • 30 g unt
  • 500 ml apă
  • 50 g roșii uscate

Ingrediente umplutură:

  • 40 g unt topit
  • 10 g praf de usturoi
  • câteva fire de pătrunjel tocat
  • cașcaval ras

Această pâine cu cașcaval ras este puțin diferită de varianta sa clasică, datorită aromelor noi pe care le întâlnim alături de bine cunoscutul gust al pâinii preparate în casă. Fiecare felie este pufoasă, moale si aduce ca noutate gustul aromat de cascaval ras, combinat cu nuante subtile de usturoi și pătrunjel.

O felie caldă și proaspătă de pâine cu cașcaval este tot ce ai nevoie ca să te binedispui pentru intreaga zi. Această pâine cu cașcaval ras este cel mai bun prieten al felurilor principale de mâncare. După prima mușcătură îți va plăcea atât de mult, încât este posibil să îți dorești să o mănânci neînsoțită.

Oricine poate coace o astfel de pâinică. Totul este gata în câțiva pași simpli.

Frământăm aluatul pentru pâine cu cașcaval, până devine elastic și omogen, apoi îl împărțim în bucăți de câte 300g. Ne asigurăm că l-am întins bine și uniform, după care adăugăm ingredientul de bază: cașcavalul. Rulăm și tăiem foaia pe lung și pur și simplu împletim cele doua fitile rezultate.

După cele 60 de minute de odihnă, ungem pâinica cu amestecul de unt, usturoi și pătrunjel. O coacem la 200-220°C pentru aproximativ 25 de minute și obținem o pâinică de senație!

Nu există persoană careia să nu îi placă această pâinică. O poți servi ca atare, unsă cu diverse aperitive sau alături de feluri principale de mâncare. Tu doar prepar-o, pentru că te vei îndrăgosti de ea.


paine cu cascaval

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne