Paine cu cartofi si ceapa prajita

INGREDIENTE

 

  • -1 kg.faina de grau,
  • -4 cartofi,
  • -2 cepe,
  • -100 gr.ulei,
  • -1 cub de drojdie,
  • -1 lingurita sare,
  • -apa calduta ca de vara,cam 500 ml.

PAȘI

  • -Se fierb cartofii,se curata si se paseaza,usor cu o furculita.
    -Se curata ceapa,se toaca si se prajeste pana se caramelizeaza,aveti insa mare grija sa nu o ardeti si o lasati apoi,sa se raceasca,
    -Se pune drojdia intr-un vas cu putina sare,se pune un pic de apa calduta si se omogenizeaza,dupa care se toarna peste faina,se adauga si cartofii pasati,ceapa prajita si se face un aluat,mai moale putin.Se face semnul crucii peste aluat si se lasa ca se odihneasca,macar pana isi dubleaza volumul,apoi se pune intr-o tava,se unge putin cu ulei,fiindca este de post,voi o puteti unge cu ou batut,sa iasa rumena,pentru cei ce tin post painea va iesi un pic mai alba,dar este foarte buna.Se tava la cuptorul incalzit la foc potrivit si cand,casa miroase intr-un anume fel,este semn ca paine este coapta.Sa aveti pofta dragilor!
wtb_1476529271.9986_66847

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne