Rețetă pâine cu cartofi

INGREDIENTE:

  • ½ cană lapte
  • 3 lingurițe ulei
  • 1 ou
  • 1/3 cană cartofi copți pasați (piure)
  • 2 căni și ¾ făină
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură de zahăr
  • ½ cană ceapă tocată
  • 15 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii

PAȘI:

Cu mixerul:
  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Combinam amestecul de drojdie, ½ cană făină, sarea și zahărul
  • Amestecăm laptele și uleiul clad, într-un alt vas.
  • Combinăm amestecul uscat și lichidele în vasul de amestecare al mixerului la viteză mică. Batem un 1 minut la viteză medie.
  • Adăugăm oul, cartoful și ceapa și mai mixăm timp de 3 minute. Scoatem aluatul și cu mâna amestecăm suficientă făină din cea rămasă pentru a crea un aluat ferm.
  • Frământăm 5-7 minute până aluatul devine neted și elastic. Folosim făină suplimentară dacă este necesar.
  • Punem aluatul într-un vas ușor uns cu ulei și îl întoarcem acolo. Acoperim aluatul pentru pâine cu cartofi îl lăsăm la crescut.
  • Luăm aluatul crescut și îl rotim într-un dreptunghi. Prindem capetele pentru a-l sigila.
  • Așezăm aluatul într-o tigaie unsă cu ulei. Acoperim și lăsăm să se ridice. Aluatul crescut îl punem la copt, în cuptorul preîncălzit și îl lăsăm 40 de minute.
  • Îl scoatem și îl lăsăm să se răcească pe suport.
  • Poftă bună!
paine cu cartofi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne