Rețetă pâine cu bulgur, mere și nuci

INGREDIENTE:

  • 50 g bulgur
  • ½ ceașcă cidru de mere fierbinte
  • 1 ¼ cești cidru de mere rece
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 cană făină de grâu integral
  • 2 căni jumătate făină albă
  • 2 lingurițe sare
  • ½ cană ulei
  • Nuci tocate

PAȘI:

  • Punem bulgurul într-un vas mic și turnăm peste el jumătate de cană de cidru fierbinte. Amestecăm cu o lingură și lăsăm 10 minute, până lichidul este absorbit.
  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Punem o cană și un sfert de cidru de mere, din cel rămas, într-o cratiță și încălzim la foc mediu. Apoi îl turnăm în vasul unui mixer.
  • Adăugăm drojdia, zahărul brun și amestecăm cu un tel. Apoi, adăugăm o cană de făină de grâu integral, făina albă, bulgurul, sare și ulei. Amestecăm la viteză mică timp de un minut pentru a combina ingredientele. Apoi, creștem viteza la mediu și mixăm timp de 10 minute, până se formează un aluat moale. Integrăm nucile și mai amestecăm 2 minute.
  • Aluatul format îl punem într-un vas uns în prealabil cu ulei, îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm să crească, la loc cald, timp de 2 ore sau până își dublează dimensiunea.
  • Frământăm aluatul de pâine cu mere crescut pe o suprafață presărată cu făină. Îl modelăm într-un dreptunghi , apoi îndoim cele două capete scurte în partea de sus, astfel încât să se întâlnească la mijloc.
  • Începând cu cel mai apropiat capăt, rulăm aluatul și strândem captele pentru a-l sigila.
  • Așezăm pâinea cu mere într-o tavă unsă cu ulei. Acoperim cu folie de plastic și o lăsăm la crecut pentru o oră la temperatura camerei.
  • Între timp preîncălzim cuptorul la 200 °C. Îndepărtăm folia de plastic, așezăm tava în centrul cuptorului preîncălzit și coacem pentru 50 de minute, până când pâinea cu mere devine maronie deasupra.
  • Poftă bună!
paine cu mere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne