Rețetă pâine cu brânză

INGREDIENTE

  • 1 și ¾ căni apă
  • ½ căni mălai
  • 2 lingurițe sare
  • ½ căni melasă
  • 2 linguri unt
  • 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ căni apă fiartă
  • 1 cană făină de grâu
  • 3 și ½ căni făină
  • 150 grame brânză

PAȘI

  • Într-un bol amestecați apa rece, fina de porumb și sarea. Puneți amestecul la fiert, amestecând constant, până se îngroașă. Se îndepărtează de pe foc și se amestecă în melasă. Lăsați amestecul deoparte pentru a se răci.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Lăsați compoziția până devine cremoasă, aproximativ 10 minute.
  • Aduceți împreună amestecul de făină de porumb și făina de grâu. Adăugați făina puțin câte puțin, amestecând bine.
  • Când aluatul se omogenizează, puneți-l pe masă și frâmântați-l timp de 10 minute.
  • Așezați aluatul pentru paine cu branza într-un bol la căldură. Ungeți-l cu puțin ulei. Acoperiți aluatul cu un prosop.
  • Lăsați-l 1 oră la dospit.
  • Așezați aluatul pe masa. Tăiați 1/3 din brânză și introduceți-o în ineriorul aluatului. Începeți să frământați aluatul, până brânza se fărâmițează. Împărțiți aluatul în două și formați două mingii.
  • Asezați mingiile de aluat în tavă, după ce le-ați acoperit cu folie de plastic. Lăsați-le timp de 45 de minute.
  • Încălziți cuptorul la 175 grade C.
  • Introduceți tăva cu pâine cu branză la cuptor și lăsați-le 45-55 minute.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne