Rețetă pâine cu brânză cheddar

INGREDIENTE:

  • 1 cană apă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunici
  • 1 lingură zahăr
  • 3 căni făină
  • 1 lingură sare
  • Maioneză obișnuită
  • 100g brânză cheddar tăiată cubulețe
  • 1 linguriță arpagic uscat

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5 minute.
  • Amestecăm apa caldă, zahărul, făina, amestecul de drojdie, sarea și maioneza în vasul unui mixer, încet, până se combină toate ingredientele. Creștem treptat viteza și continuăm până aluatul devine moale și elastic.
  • Frământăm bine aluatul de mână. Adăugăm brânza și arpagicul și continuăm până ambele ingrediente sunt distribuite egal în întregul aluat.
  • Acoperim vasul și lăsăm aluatul la crescut pentru o oră și un sfert. Când acesta este îndeajuns de crescut, îl ungem cu ulei și îl modelăm în forma de pâine dorită. Putem să îl împărțim în două.
  • Acoperim din nou aluatul de pâine cu brânză și îl lăsăm la crescut 40 de minute. Între timp preîncălzim cuptorul.
  • Coacem pâinea până se rumenește frumos, în jur de 40 de minute. O scoatem și o lăsăm să se răcească înainte de a o tăia.
  • Poftă bună!
paine cu branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne