Rețetă pain au Chocolat

INGREDIENTE:

Pentru aluatul de pain au chocolat:

  • 500 g făină
  • 300 ml lapte, la temperatura camerei
  • 50 g zahăr
  • 2 lingurițe unt
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură sare

Pentru laminare:

  • 225 g unt, semi-rece

Pentru umplere:

  • 120 g ciocolată dulce

Pentru ungere:

  • 1 ou
  • 1 lingură apă

PAȘI:

Ziua 1

  • Într-un vas mare, amestecăm toate ingredientele pentru aluat și batem până se leagă aluatul de pain au chocolat, în jur de 5 minute. Apoi, îl frământăm cu mâna, 5 minute.
  • Îl aplatizăm într-un disc, îl acoperin cu o folie de plastic și îl punem la frigider, cel puțin 6 ore sau peste noapte.
  • Pentru a pregăti untul, îl tăiem și îl punem pe un pergament. Punem o altă hârtie mare de pergament peste și o rotim în pătrat frumos și plat de unt. Punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau peste noapte. Nu lăsăm să înghețe.

Ziua 2

  • Pentru a realiza straturile, rotim aluatul într-un pătrat, pe o suprafață presărată cu făină. Punem untul in mijlocul aluatului, astfel încât, colțurile de unt să fie îndreptate spre mijlocul laturilor aluatului.
  • Îndoim marginile ca un plic și prindem bine. Rulăm aluatul într-un dreptunghi. Îndoim în treimi și acoperim cu o folie de plastic. Punem la frigider pentru 30 de minute.
  • Repetăm de încă două ori, cu repaus de 30 de minute în frigider, încă 10-15 minute. După a 3a rulare, împletim aluatul de pain au chocolat în treimi, îl acoperim cu folie de plastic și îl punem la frigider peste noapte, sau cel puțin 8 ore.

Ziua 3

  • Tăiem aluatul în 2 părți egale și le rulăm pe fiecare într-un dreptunghi. Cu un cuțit, tăiem fiecare aluat în 4 dreptunghiuri. Punem o bucată de ciocolată pe o margine și a doua bucată în mijlocul dreptunghiului.
  • Începând cu marginea de ciocolată rulăm bine aluatul. Punem pe o foaie de copt, 4 pain au chocolat, cu spațiu suficient într ele.
  • Acoperim cu folie de plastic și lăsăm la crescut o oră sau până se dublează dimensiunea. Între timp preîncălzim cuptorul la 220 ° C
  • Chiar înainte de coacere, batem gălbenușul de ou cu o lingură de apă, într-un bol mic. Ungem croissantele cu amestec.
  • Coacem 20-25 de minute, până se rumenesc. Servim cald.
  • Poftă bună!
pateuri cu cascaval

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne