INGREDIENTE
- Ingrediente
- aluat dospit:
- -400 gr faina
- -1 cub dridie
- -1lingurita sare
- – 1 lingurita zahar
- -250 ml apa calduta
- 2 linguri ulei
- Umplutura 1:
- -~350gr urda
- – 1-2 oua
- -100 gr zahar
- -1 plic zahar vanilat
- Umplutura 2:
- -~300 gr urda
- -1 ou sau 2 oua mai mici
- -marar
- -sare, piper
- – susan
- pt uns: 1 ou si 25 ml lapte
PAȘI
Pentru o porție delicioasă de pachețele cu urdă, trebuie să:
- Drojdia se desface cu putin zahar si apa calduta. Din faina cernuta, drojdie, apa, sare si zahar, ulei se framanta un aluat. Se da o forma rotunda si se pune la cald sa dospeasca 1ora -1h 30 min.
Umplutura 1: se amesteca urda cu ou , zahar si zahar vanilat.
Umplutura 2: se amesteca urda cu marar tocat marunt, sare , piper si ou.
Se intinde o foaie din coca dospita de vreo 3-4 mm grosime apoi se taie patratele, se pune umplutura si se prind laturile. - Se aseaza in tava se” turtesc” un pic si se lasa sa creasca timp de 1 h.(se lasa loc intre ele)
- Cand au crescut acest pachețele cu urdă, se ung cu ou batut cu lapte, cele cu marar se pun deasupra susan. Se dau la cuptorul incins 20-25 min.