INGREDIENTE
- Ingrediente pentru ochi de păun:
- Aluatlu:200 gr unt (untura de porc), 3 galbenusuri ou, 600 gr faina,150ml lapte+20 gr drojdie
- (sau 1 pliculet de drojdie uscata),100 gr zahar.
- Umplutura: 3 albusuri ou,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,200 gr nuca macinata.+300 gr visine fara samburi.
PAȘI
Nu ai încercat niciodată ochi de păun? Rețeta este simplă:
- Intr-un castron se pun toate ingredientele pentru aluat si se framanta bine pana se obtine o coca.Se imparte in trei parti.
- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si apoi se adauga zaharul,zaharul vanilat si nuca macinata.
- Aluatul se imparte in trei parti . Fiecare parte se intinde si pe margine se pun visinele se ruleaza si se lasa 2-3 cm care se umple cu albusul batut spuma cu nuca.
- Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit 30-35 minute.Cand sunt coapte si racite se pudreaza cu zahar pudra.