Rețetă nuci umplute cu cremă de vanilie

INGREDIENTE

  • Pentru coji nuci umplute:
  • 2 oua;
  • 13 linguri de ulei;
  • 13 linguri de lapte;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingura esenta de vanilie;
  • 1 plic de amoniu pentru prajituri;
  • 500 g faina alba;
  • un praf de sare;
  • Pentru crema nuci umplute:
  • 500 g lapte;
  • 5 galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • 2-3 linguri de amoniu;
  • 1 pastaie de vanilie;

PAȘI

Pentru această rețetă nuci umplute cu cremă de vanilie:

  • 1.Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa.Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.
    2.Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini.Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.
    3. Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.
    4. Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.
    5. Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.
reteta nuci umplute cu crema de vanilie

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne