INGREDIENTE
- 10 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 500 grame făină
- 7-8 linguri zahăr pudră, după preferințe.
- 3 linguri cacao
- 300 ml lapte cald
- 1 ceașcă de ulei
- 2 gălbenușuri
- Nucă sau ciocolată rasă pentru deasupra
PAȘI
Urmează pas cu pas aceasta rețetă de negresă și nu vei da greș!
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecăm pentru un minut.
- Restul cantității de făină se amestecăm cu zahărul și cacaoa.
- Compoziția se amestecă cu drojdia. Se adaugă laptele puțin câte puțin și se amestecă până ingredientele se omogenizează.
- Jumătate din cantitatea de nucă o punem în aluat și o amestecăm pentru a se omogeniza cu acesta.
- Alegem o tavă pe care așezăm o hârtie de copt.
- Se toarnă compoziția în tavă.
- Se adaugă restul de nucă și se rade ciocolata peste.
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
- Introduceți tava și o lăsați la copt 30 de minute.
- Poftă bună!