Rețetă negresă delicioasă cu nucă și ciocolată

INGREDIENTE

  • 500 grame făină
  • 3 linguri de cacao
  • 300 ml lapte
  • 6 linguri de zahăr pudră
  • 7 grame drojdie proapătă Secretul Bunicii
  • 1 ceșcuță de ulei
  • 2 gălbenușuri
  • nucă, ciocolată, cocos

PAȘI

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de 1 lingură de făină, 1 lingură de zahpr pudră. Amestecăm pentru un minut.
  • Amestecăm făina rămasă cu cacao și zahărul pudră.
  • După ce drojdia (maiaua) s-a dospit, adăugăm peste ingredientele amestecate, împreunp cu restul laptelui călduț și frământăm.
  • Treptat, adăugăm și uleiul și se frământă în continuare aluatul, până se omogenizează toate ingredientele.
  • Aluatul moale pentru negresa cu ciocolata trebuie să fie ușor lipicios, însă trebuie să fie omogen.
  • Adăugăm nuca tăiată bucăți în aluat și frământăm până se omogenizează.
  • Pregătim o tavă și întindem aluatul pe toată suprafața. Se mai adaugă restul nucilor pe deasupra.
  • Se adaugă și bucăți de ciocolată sau ciocolată rasă.
  • Cuptorul se încinge la 180 de grade și se ține la copt pentru 30 de minute.
  • Pe deasupra puteți presăra nucă de cocos. Poftă mare!
negresa cu ciocolata

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne