Rețetă negresă de post

INGREDIENTE

  • 1 cană apă
  • Sare
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 5 linguri dulceață de prune, caise, căpșuni (orice, după preferințe)
  • ½ cană ulei
  • 2 căni făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 cană zahăr
  • 1 esență de rom
  • 6 linguri zahăr pudră
  • Pentru glazură 6 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2- 3 linguri apă fierbinte

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Într-un castron, amestecați apa, sarea, uleiul, esența de rom, gemul, zahărul, cacao, dulceața și făina. Amestecați totul, împreună cu drojdia.
  • Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C și se coace negrada de post timp de 30-35 minute.
  • Pentru grazură, amestecați zahărul pudră cu cacao, uleiul și se adaugă apa fierbinte.
  • Când prăjitura se răcește, se adaugă această glazură pe toată suprafața prăjiturii.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne